info@magnifiquenic.nl    Tel: 06-47320903

Behandelingen

Gezichtsbehandeling

Voor een gezichtsbehandeling plan ik 1,5 uur de tijd in. Ik begin met een huidanalyse en aan de hand daarvan bepaal ik (in overeenstemming met jou) wat voor behandeling ik ga doen. Dit kan een behandeling zijn gericht op huidverbetering, maar kan ook een behandeling zijn waar vooral de ontspanning het hoofddoel is. Doordat ik ruim de tijd neem voor de behandeling hoef je niet van te voren al te bedenken welke behandeling je wilt, want er is altijd voldoende tijd om dat tijdens de afspraak te bepalen. Zo krijg je altijd de behandeling die het beste bij jou en je huid past!

Aromatherapie

Tijdens mijn gezichts- en lichaamsmassages maak ik gebruik van aromatische oliën. Deze stem ik af op jouw fysieke en energetische behoefte. Door met deze geuren en frequenties te werken kan ik zowel op het fysieke lichaam als op het mentale stuk werken. Maar ook tijdens een healing kan het zijn dat ik met deze oliën werk, zodat ik je op nog diepere lagen kan begeleiden.

Healing

Wat is een healing eigenlijk en hoe gaat dat dan in z’n werk?
Simpel gezegd is een healing een schoonmaak van het energieveld (de aura) en het energiesysteem van het lichaam. Onverwerkte ervaringen en emoties kunnen opgeslagen worden in het lichaam waardoor blokkades kunnen ontstaan. Je lichaam geeft zelf signalen af als er iets uit balans is. Door de energetische blokkades op te heffen kan de energie weer vrij gaan stromen en komt het lichaam weer in balans.

Tijdens een healing tune ik in op jouw energie. Dan merk ik waar de blokkades zitten en ga deze met behulp van de kosmische energie opheffen en de energie daar weer laten stromen. Door deze blokkades in beeld te krijgen kan je er zelf ook na de behandeling aan gaan werken. Want een healing is geen “Quick-fix” waarbij ik alles tijdens de behandeling voor jou oplos. Door een healing wordt er een helingsproces in gang gezet en is het daarna aan jou om te werken aan het verwerken en een stuk bewustwording naar aanleiding van die opgespoorde blokkade. Als we de oorzaak van de blokkade goed in beeld hebben kan je er aan gaan werken om te voorkomen dat deze terug komt.

Tijdens de behandeling kan het zijn dat je allerlei sensaties ervaart. Zoals gapen of boeren. Kan het zijn dat het lichaam gaat trillen of een rilling krijgt, dat je het warm of juist koud krijgt of kleuren ziet. Maar ook dat je behalve ontspanning weinig sensaties ervaart. Ieder lichaam is anders en kan andere dingen ervaren.
Ik kan tijdens de behandeling werken met muziek, aromatische olie, klankschalen of edelstenen. Ook is het mogelijk om vóór de behandeling pure cacao te drinken om te zorgen dat je makkelijker bij je gevoel kunt komen doordat cacao de hartchakra opent.

Tijdens een healing beginnen we altijd met een intake. Je mag me een hulpvraag stellen en dan kunnen we daarmee gaan werken, maar je kan ook gewoon kijken wat zich aandient. Ook trekken we een kaart om te kijken in welk thema ik met je ga werken of wat de boodschap is die je zelf al mee mag nemen in de healing. Dan mag je plaats nemen op mijn behandelstoel. Ik zorg dat je heerlijk comfortabel ligt en het enige wat je hoeft te doen is lekker ontspannen. De behandeling zelf zal ongeveer 20-30 minuten duren. Als je klaar bent dan mag je nog even rustig bijkomen en bespreken we nog even na met een kop thee of glas water.

Een healing werkt altijd nog enkele dagen door. Houd de dagen daarna dan ook pen en papier bij de hand om dingen op te schrijven die bij je binnen komen. En zorg de dagen na de healing dat je voldoende water drinkt om alles goed af te voeren.

Ademwerk

Het lijkt allemaal automatisch te gaan, maar heel veel mensen ademen op een verkeerde manier. 80% van onze levensenergie verkrijgen we door onze ademhaling. Helaas verleren we in de loop van de jaren de natuurlijke ademhaling waardoor we vaak maar 30% van onze longcapaciteit benutten. Door onder andere stress of onrust of traumatische ervaringen kunnen we anders gaan ademen.

De positieve effecten zijn enorm! Denk aan:
– meer energie
– meer lichamelijke en geestelijke ontspanning,
– het positief beïnvloeden van het zenuwstelsel
– versterkt de longen en vergroot de longcapaciteit
– natuurlijke detox, omdat het helpt om schadelijke, giftige stoffen in je lichaam los te laten
– verbeteren van het immuunsysteem,
– meer helderheid,
– verbetert je focus

De verbonden ademhaling waarin ik je begeleid werkt op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau. En kan tot op celniveau verandering brengen. Om te ervaren dat wij dit allemaal zelf in ons hebben, zonder hulpmiddelen van buitenaf is echt magisch!
Een totale sessie duurt ongeveer een uur.

Lomi Lomi

Enkele jaren geleden kwam ik in aanraking met de voor mij meest liefdevolle manier van masseren. Met de van oorsprong uit Hawaii afkomstige Lomi Lomi massage. Deze massage is zoveel meer dan alleen masseren. Het is liefdevol aanraken vanuit het hart, door middel van vloeiende ritmische bewegingen met de onderarmen en handen over het hele lichaam. Maar ook de ademhaling, intenties, verschillende Hawaiiaanse gebruiken en rituelen worden meegenomen tijdens deze helende massage.

Stel je maar eens voor… Je ligt op een zachte wellnessbank. De ruimte is heerlijk verwarmd, er branden kaarsjes en het ruikt er heerlijk naar aromatische olie. Er klinkt prachtige Hawaiiaanse muziek op de achtergrond en je wordt gemasseerd met verwarmde aromatische olie precies afgestemd op jouw energetische behoeften…

Tijdens deze massage wordt het hele lichaam van je kruin tot je tenen gemasseerd. Deze massage werkt door op meerdere lagen van het lichaam; zowel op het lichaam, de ziel en het bewustzijn. Zorgt ervoor dat zowel de spieren, het hoofd, als het gehele zenuwstelsel tot rust mag komen. De Lomi Lomi massage zorgt ervoor dat de vitale energie weer naar elke plek in het lichaam kan stromen. Dat zowel de lichamelijke als energetische blokkades vermindert of zelfs verdwijnen.

Holistic Pulsing

Ons lichaam bestaat voor ongeveer 80% uit water. De grote kracht van water is het vermogen om overal in het lichaam haar weg te vinden. Water geleidt energie én spanningen. Door het ritme van het pulsen komen blokkades in beweging. Door het lichaam op een zachte en ritmische manier te pulsen ontstaat er beweging in de lichaamsstoffen en de energiestromen in het lichaam. En kunnen blokkades en spanning op een zachte manier los worden gelaten.

Omdat je deze massagevorm met kleding aan kan ondergaan is deze heel laagdrempelig. Tijdens de behandeling zal niet of nauwelijks gepraat worden. Holistic Pulsing kan bij vrijwel iedereen toegepast worden, een behandeling zal nergens pijnlijk zijn. Een sessie duurt in totaal ongeveer een uur.

De helende werking van Holistic Pulsing houdt niet op als er gestopt wordt met pulsen, de stroming wordt dan vaak zelfs intenser gevoeld. Het is dan ook belangrijk om na een sessie de tijd te nemen om even te blijven liggen om na te voelen. Sommige mensen voelen de nawerking nog enkele uren tot zelfs dagen doorwerken. 


Cupping massage

Cupping komt uit de traditionele Chinese geneeskunde en wordt al eeuwenlang gebruikt om blokkades in het lichaam op te heffen.
Tijdens de behandeling worden er glazen cups op de huid geplaatst die vacuüm worden gezogen. Door deze met olie over het lichaam te bewegen, masseer je de verklevingen en blokkades uit de dieper gelegen lichaamsweefsels weg. Hierdoor kunnen gifstoffen naar de oppervlakte getrokken worden en hierna door het lichaam afgevoerd worden. Het maakt dus verklevingen los, voert afvalstoffen en vocht af en brengt zuurstofrijk bloed naar de huid en stagnerende spieren.

Cupping dringt diep door tot in de bindweefsellaag, dat zich om spieren en gewrichten bevindt.
Het vacuüm zorgt voor activering van de bloed- en lymfestroom met als gevolg een betere doorbloeding. Dit zorgt vervolgens voor een betere aanvoer van voedingsstoffen en versnelde afvoer van toxinen (gifstoffen).
Met het opheffen van energieblokkades kan Cupping effectief worden toegepast bij meerdere klachten.
Vooral bij spier- en gewrichtspijnen is het effect snel merkbaar. Door de diepe bindweefselmassage worden spieren en huid soepel gemaakt en bindweefselverslakking opgeheven. Je komt zogezegd ‘ruimer in je vel te zitten’. Na een Cupping-behandeling voel je je mentaal en fysiek een stuk beter!
Door Cupping te combineren met de juiste voeding kan je al snel prachtige resultaten behalen!

Cupping is niet pijnlijk, maar kan wel even een onaangenaam gevoel geven. De vacuümkracht van de cup kan dan eventueel verminderd worden. Het therapeutisch effect is echter wel afhankelijk van de zuigkracht die door de Cupping ontstaat. Het wordt uitgevoerd in combinatie met een massage waarvan ongeveer 20 minuten wordt gebruikt voor de Cupping therapie.

Cupping kan ingezet worden bij:
– Cellulitus
– Vetophoping
– Afvalstoffen
– Verklevingen
– Blokkades
– Trauma’s
– Spier- en gewrichtsklachten
– Hoofdpijn/migraine
– Rug-, nek en schouderpijn
– Darmklachten
– Bij spanning in het lichaam
– Stimulering van het algeheel gevoel van welzijn

Wil je meer weten? Neem gerust contact op!